Schakelaars

Een bilgepomp is uiteraard niet compleet zonder een schakelaar om deze mee te bedienen. Wij bieden verschillende soorten schakelaars om de pompen optimaal te helpen werken. Maar is het nut van deze verschillende schakelaars precies?

Wij bieden op onze website drie verschillende soorten schakelaars die alle drie een andere rol spelen op uw boot. Deze schakelaars zijn een keuzeschakelaar, een paneelschakelaar en een vlotterschakelaar.

Een keuzeschakelaar stelt u in staat om twee batterijen in uw boot aan te sluiten. Bijvoorbeeld één voor het starten van de motor en de ander om apparatuur aan boord te voorzien van stroom. Met de keuzeschakelaar schakelt u makkelijk tussen deze twee batterijen gebaseerd op welke u nodig heeft.

De paneelschakelaar bedient de bilgepomp. Hij beschikt over drie standen: automatic, manual en off. Wanneer u de schakelaar op ‘manual’ zet zal de bilgepomp zo lang u hem ingedrukt houdt pompen, wanneer u hem loslaat zal hij terugkeren naar de ‘off’ stand. Met de ‘automatic’ stand zal de pomp door de vlotterschakelaar worden ingeschakeld. Deze schakelaar werkt dan ook op welke bilgepomp die voorzien is van een vlotterschakelaar.

Vlotterschakelaars zijn vooral een belangrijke toevoeging aan de niet-automatische variant van de bilgepomp. Ze meten het watergehalte door op dit water te drijven. Wanneer het water hoog genoeg staat en de vlotterschakelaar op juiste hoogte drijft zal de schakelaar de bilgepomp inschakelen. Wanneer het water daalt zal de vlotterschakelaar ook weer naar beneden drijven en de pomp uitschakelen. Bij automatische bilgepompen zit de vlotterschakelaar ingebouwd.

Bent u benieuwd welke schakelaar het beste bij uw pomp of op uw boot past? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment! Voor vragen en persoonlijke adviezen kan u altijd bij onze klantenservice terecht. 
Keuzehulp

Prijs range

Voltage

Max amperage (A)

Fabrieksgarantie

Zekering (A)

Gewicht (kg)