Bilgepompen

Een bilgepomp is een pomp die speciaal is ontwikkeld om water uit de bilge van een boot te pompen. Maar wat is een bilge, en wat maakt het nou zo belangrijk dat hier geen water in achterblijft?

De bilge is het laagste deel van een boot waar de twee kanten van een schip of boot samenkomen onder de waterlijn. Omdat dit het laagste deel is zal zwaartekracht ervoor zorgen dat water dat zijn weg de boot in vindt daar zal verzamelen. Dit kan komen van regenbuien, lekkages of via (lekkende) leidingen.

Het water dat zich kan verzamelen in de bilge bevat vaak ook olieresten of kleine hoeveelheden zand en modder. Al deze substanties bij elkaar noemen we bilgewater. Omdat bilgewater dus niet alleen uit water, maar ook meer dikkere vloeistoffen kan bestaan, is het belangrijk dat je een krachtige bilgepomp aanschaft die hier moeiteloos korte metten mee kan maken.
Wanneer bilgewater niet tijdig uit de bilge wordt verwijderd kan dit leiden tot beschadiging van uw boot, en in extreme gevallen kan uw boot zelfs zinken omdat hij het overtollige gewicht dat het water toevoegt niet meer kan ondersteunen. De bilgepomp is dan ook ontworpen om deze problemen verleden tijd te maken en te verzekeren dat u zorgeloos kan genieten van uw boot.

Wij bieden een ruim assortiment aan bilgepompen. Zo bevat ons assortiment zowel automatische als niet-automatische pompen, pompen met een laag profiel om zo dicht mogelijk bij de bodem van de bilge te kunnen komen en zelf aanzuigende pompen die helemaal zelf het pompproces kunnen opstarten. Op elk potje past een dekseltje en zo is er ook voor elke boot een pomp die aan al uw wensen en behoeften voldoet.

Bent u benieuwd welke bilgepomp geschikt is voor uw boot? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment! Elke pomp is voorzien van een uitgebreide beschrijving om alle vragen die u wellicht heeft te verhelderen, en om het vinden van een geschikte pomp makkelijker dan ooit te maken.

Indien u meer vragen heeft of persoonlijk advies wenst kunt u altijd bij onze klantenservice terecht!