Afvoerpompen

Afvoerpompen zijn handige afvoersystemen die u assisteren bij het afvoeren van afvalwater. Deze installaties zijn vooral populair binnen diverse recreatievoertuigen zoals boten, campers en caravans. Deze hebben zelf geen afvoersystemen zoals wij gewend zijn in woonhuizen en hebben daarom een aparte installatie nodig. Deze installaties zorgen dat afvalwater veilig en effectief wordt afgevoerd en/of opgeslagen zodat dit later kan worden weggewerkt.

Binnen ons assortiment afvoerpompen vallen twee automatische douchewater afvoersystemen. Ze lijken vrijwel identiek maar werken allebei op een andere aansluitspanning. Het is erg belangrijk om goed op te letten op wat voor aansluitspanning een pomp werkt, welke aansluitspanning uw energiebron heeft, en of deze aansluit aan die van de pomp. Dit kan namelijk invloed hebben op de veiligheid, de prestatie van de pomp en de duurzaamheid.

De pomp aansluiten aan een batterij met een te hoge aansluitspanning kan zowel u als uw systemen in gevaar brengen. Een te hoge aansluitspanning kan bijvoorbeeld zorgen voor oververhitting, kortsluiting of in het ergste geval zelfs brand. Houd dit daarom voor uw veiligheid goed in de gaten wanneer u een afvoerpomp aanschaft.

Een afvoerpomp werkt het meest efficiënt wanneer hij wordt gebruikt met de juiste aansluitspanning. Als de spanning te laag is, kan de pomp niet voldoende vermogen leveren om effectief water te verplaatsen. Aan de andere kant kan een te hoge spanning de pomp beschadigen en zijn levensduur verkorten.

Het gebruik van de juiste aansluitspanning verlengt tevens ook de levensduur van de afvoerinstallatie. Wanneer een pomp wordt gebruikt op de juiste spanning, worden de interne componenten minder belast, wat zorgt voor minder slijtage en een langere levensduur.

Daarnaast geldt de twee jaar garantie die wij op onze pompen bieden niet meer wanneer u de automatische douchewater afvoersystemen aansluit aan een verkeerde aansluitspanning. Dit valt onder foutief gebruik van de pomp.

Heeft u vragen, of wenst u persoonlijk advies om de juiste afvoerpomp voor uw behoeften te selecteren? Dan kan u altijd bij onze klantenservice terecht!
Keuzehulp

Prijs range

Pompvolume (L/min)

Voltage

Max amperage (A)

Zekering (A)

Slangaansluiting

Fabrieksgarantie

Gewicht (kg)